Biscuiti cu scortisoara

de T I M E A in Dulciuri, 7 Dec 2013 | 26158 vizualizari

 

Biscuitii acestia sunt perfecti pentru perioada aceasta a anului. Aroma puternica de scortisoara, forme specifice Sarbatorilor de iarna si o atmosfera calda alaturi de cei dragi.

 

INGREDIENTE

  • 250 gr unt sau margarina
  • 1 ou
  • 150 gr zahar
  • 1 ling praf de copt
  • un varf de cutit sare
  • 1 esenta de vanilie
  • 2 lingurite scortisoara
  • aprox 500 gr faina
  • Glazura:
  • aprox 20 lingurite zahar pudra
  • aprox 1/4 zeama de lamaie
  • 2 lingurite scortisoara
  • bombonele colorate pentru ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti cu scortisoara:

Punem intr-un bol untul, zaharul si oul si amestecam cu un tel. Adaugam apoi pe rand sarea, esenta, praful de copt si praful de scortisoara. La final incorporam treptat faina, cam trei sferturi dupa care turnam pe masa tapetata cu faina si incorporam si restul de faina.

Lasam aluatul pe masa de lucru aprox 20 min.

Intindem aluatul pe masa tapetata cu faina si decupam stelute si clopotei pe care ii asezam in tavi tapetata cu hartie de copt. Le coacem in cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de 10-12 minute.

Le scoatem din cuptor si le lasam sa se raceasca. 

Pregatim glazura (eu am pregatit in doua transe pentru ca se intareste si se lucreaza mai greu cu glazura intarita) amestecand zaharul cu scortisoara si sucul de lamaie. Obtinem o glazura pe care o intindem cu o lingurita sau cu o pensule pe formele noastre. Presaram imediat bombonele colorate.

Asezam formele glazurate pe platouri sau pe masa si lasam sa se intareasca glazura.

Pastram biscuitii in cutii de metal. Se pot tine astfel 2-3 saptamani sau chiar mai mult.


Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti cu scortisoara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

ieri la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

pe 29.11 la 10:51

Rulouri cu ciuperci și mozzarella - Gustarea rapidă care te va cuceri

pe 28.11 la 11:25

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]