Biscuitii acestia sunt perfecti pentru perioada aceasta a anului. Aroma puternica de scortisoara, forme specifice Sarbatorilor de iarna si o atmosfera calda alaturi de cei dragi.
Punem intr-un bol untul, zaharul si oul si amestecam cu un tel. Adaugam apoi pe rand sarea, esenta, praful de copt si praful de scortisoara. La final incorporam treptat faina, cam trei sferturi dupa care turnam pe masa tapetata cu faina si incorporam si restul de faina.
Lasam aluatul pe masa de lucru aprox 20 min.
Intindem aluatul pe masa tapetata cu faina si decupam stelute si clopotei pe care ii asezam in tavi tapetata cu hartie de copt. Le coacem in cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de 10-12 minute.
Le scoatem din cuptor si le lasam sa se raceasca.
Pregatim glazura (eu am pregatit in doua transe pentru ca se intareste si se lucreaza mai greu cu glazura intarita) amestecand zaharul cu scortisoara si sucul de lamaie. Obtinem o glazura pe care o intindem cu o lingurita sau cu o pensule pe formele noastre. Presaram imediat bombonele colorate.
Asezam formele glazurate pe platouri sau pe masa si lasam sa se intareasca glazura.
Pastram biscuitii in cutii de metal. Se pot tine astfel 2-3 saptamani sau chiar mai mult.