Biscuiti cu sunca presata si cascaval, la aparatul de gofre

de Merisor in Aperitive / Garnituri, 24 Oct 2016 | 8706 vizualizari

 

Îmi plac mult genul acesta de aperitive și le prepar aproape la fiecare sfârșit de săptămână, bineînteles, de fiecare dată altfel.
De data aceasta am preparat niște biscuiți aperitiv cu șuncă presată și cașcaval afumat, la aparatul de gofre, numai buni de ronțăit în fața laptopului sau a televizorului.
 

 

INGREDIENTE

  • 3 ouă
  • 150 g smântână
  • 50 ml ulei
  • 150 g cașcaval afumat
  • 200 g șuncă presată
  • 25 g chimen
  • 250 g făină
  • 1/2 plic praf de copt
  • sare
  • piper
Portii: 60
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti cu sunca presata si cascaval, la aparatul de gofre:

Aducem toate ingredientele pe masa de lucru și începem prin a amesteca ouăle cu un praf de sare, apoi adăugăm uleiul, smântâna, chimenul, piperul și omogenizăm.

Dăm cașcavalul pe răzătoarea mare, la fel și șunca presată, sau pe aceasta o feliem căt de șubțire putem și o tăiem în cubulețe mici.

Eu am cumpărat-o direct feliată, așa că am tăiat-o în cubulețe mici.

Adăugăm aceste ingrediente peste compoziția de ouă, le amestecăm bine și încorporăm, treptat, făina amestecată cu praful de copt.

Eu m-am oprit la 250 g, când am obținut o consistența a aluatului destul de groasă.

Lăsăm aluatul să se odihnească 10-15 minute, apoi preparăm  gofre-urile, punând câte două linguri de aluat, la mijlocul formei inferioare a aparatului, când acesta s-a încins bine.

Presăm  capacul peste aluat, până când acesta se întinde pe toată forma și lăsăm aluatul să se rumenească bine, până se desprinde de pe forme.

Transferăm gofre-urile coapte pe platouri separate, până se răcesc, nu le punem unele peste altele, ca să nu se inmoaie, apoi le decupăm în forma de biscuiți, inimioare în cazul meu.

Eu le-am spus biscuiți, că mi se pare mai popular, dar se poate pastra denumirea de gofre, gaufre, waffe, etc. :)

Timpul de preparare al acestor biscuiți aperitiv cu șuncă presată și cașcaval afumat, nu se mai încadrează în acel interval de aprindere/stingere a ledului aferent aparatului, pentru că îi vom rumeni bine, să rămână crocanți.

Ridicăm capacul și ne uităm la ei, pe parcursul preparării.

Să vă fie de folos!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti cu sunca presata si cascaval, la aparatul de gofre" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:16

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

pe 22.08 la 14:16

Cordon bleu de vinete - Varianta light și gustoasă

pe 22.08 la 09:15

Chec Pina Colada - Pufos, aromat si usor de facut

de RODIMUR 8

pe 21.08 la 23:04

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Oua cu rosii