Biscuiti curcubeu

de Valclaudia in Dulciuri, 23 Aug 2014 | 5144 vizualizari

 

pentru dimineata la cafea, va las niste biscuiti aromati si foarte fragezi....

 

INGREDIENTE

  • 250 gr. unt sau margarina
  • 1 lingura de untura
  • 150 gr. zahar tos
  • cca 450 - 500 gr. faina alba
  • 100 gr.nuca de cocos
  • 1/2 praf de copt cu sofran
  • 2 oua
  • coaja de portocala confiata
  • pentru decor: zahar tos si zahar colorat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti curcubeu:

Untul sau margarina (la temperatura camerei ) se mixeaza cu ouale, untura, zaharul, coaja de portocala confiata,nuca de cocos si praful de copt.

Adaugam faina si framantam un aluat gras pe care-l lasam cel putin 2 ore la rece. (Eu am pregatit de seara aluatul, l-am lasat la rece si a doua zi am copt biscuitii).

Amestecam intr-un bol cca 100 gr.zahar tos in care punem cristale de zahar colorat.

Rupem bucatele din aluatul scos de la frigider, il modelam intre palme dupa forma dorita, apoi trecem biscuitii prin zaharul colorat.

Asezam biscuitii pe hartie de copt in tava cuptorului, dupa ce umplem tava o dam la copt la temperatura moderata 175 grade pana se rumenesc usor biscuitii (cca 20-25 minute).

Ii scoatem din cuptor, ii lasam la racit si servim.

Sunt foarte aromati si pufosi...

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti curcubeu" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brânzoaice sărate - Rețeta savuroasă dobrogeană

ieri la 10:50

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

pe 22.01 la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

pe 22.01 la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piersici