Biscuiti "Petit Beurre"

de Dulceatadetrandafiri in Prajituri, 31 Mai 2011 | 7077 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 gr faina
  • 160 gr unt
  • 100 gr zahar
  • un galbenus de ou
  • o lingurita praf de copt
  • un plic de zahar vanilat
  • un strop de sare
  • 8-10 linguri de smantata dulce lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti "Petit Beurre":

Amesteci faina, praful de copt,  zaharul vanilat si zaharul. Adaugi untul rece si faramitezi rapid cu buricele degetelor. Pui galbenusul si smantana dulce atat cat se cere si framanti rapid (aceleasi "reguli" care se aplica aluatului de tarta; eviti caldura pentru ca aluatul sa fie fraged) , pana devine un aluat omogen pe care-l infasori apoi in folie alimentara si il lasi la frigider macar 2 ore (cu cat mai mult cu atat mai bine).

Pui din belsug faina pe blatul de lucru, scoti aluatul de la frigider si intinzi o foaie de aprox. 1 cm grosime. Tai forme dupa plac (cu forme speciale, cu gura unui pahar, cu taietorul de pizza, etc) si le asezi usor distantat in tava tapetata cu hartie de copt. Le pui in cuptorul preincalzit, la 180 de grade pentru 15 min. Pofta buna!

Nota: reteta inspirata de Laura Laurentiu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti "Petit Beurre"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

ieri la 08:45

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

pe 16.06 la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cantuccini (biscuiti italieni) cu migdale