Biscuiti shortbread

de laura_n in Dulciuri, 9 Oct 2013 | 11064 vizualizari

 

De mult tare aveam in plan acesti biscuiti, urmarisem cateva retete si in final m-am hotarat. Sunt extraordinar de buni, crocanti, sfaramiciosi, aromati.
In mod traditional, reteta cere 1 parte zahar, doua parti unt si trei parti faina (raportat la gramaj).
Sunt tare, tare buni.

 

INGREDIENTE

  • 85 gr zahar brut
  • 170 gr unt
  • 255 gr faina alba
  • 1-2 pliculete zahar vanilat
Portii: 50
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti shortbread:

Intr-un castron, se pune untul taiat cubulete si se adauga faina. Se framanta bine, dupa care se adauga un plic de zahar vanilat si zaharul brut. Se amesteca bine pana se incorporeaza si zaharul. Nu framantam foarte mult, pentru ca isi va pierde din textura faramicioasa si crocanta.

Intindem o foaie din aluat pe masa de lucru, si decupam cu ajutorul unei forme biscuiti. Intepam biscuitii taiati, cu o furculita, din loc in loc.

Pregatim o tava cu hartie de copt, asezam biscuitii, presaram zahar vanilat peste ei si ii dam la cuptorul preincalzit, la foc mediu, pentru aproximativ 15-20 minute.

Se scot, se lasa un pic sa se raceasca si se servesc alaturi de un ceai sau o cana cu lapte dulce.

 

TIPS-URI

1

ingredientele costa aproximativ 10 lei.

2

Se pot decupa in diferite forme si de diferite grosimi.

3

nu se framanta mult aluatul pt ca va deveni elastic si isi va pierde din textura faramicioasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti shortbread" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 11:23

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]