Blat de tort, universal

de adinaciosescu in Torturi, 31 Iul 2011 | 50210 vizualizari

 

O reteta pe care am preluat-o ....nici nu mai stiu exact de unde...dar care nu o sa o mai "parasesc"

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 12 linguri de zahar
  • 24 linguri de faina(nu prea pline sau luate cu varf si scuturata putin)
  • 10 linguri apa
  • 1 praf de copt
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Blat de tort, universal:

Galbenusurile se freaca cu zaharul pana se albesc.Apoi se adauga apa,pe rand,lingura cu lingura,amestecand dupa fiecare,pana rezulta o crema ca o alifie.

Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga treptat in crema de ou.

Separat se bat albusurile spuma,apoi se adauga cu grija la compozitia cu faina.

Se coace la foc potrivit aproximativ 40 minute.

Rece se taie si se umple cu ce va doreste inima:crema,frisca,budinca,dulceata.

TIPS-URI

1

eu coc in cuptorul electric la 175 grade

2

in tava rotunda cu diametrul de 26 cm sau in tava de la aragaz.

3

daca vrei marmorat,inlocuiesti 1 lingura cacao cu 2 de faina si marmorezi.

4

este foarte,foarte pufos incat nici nu mai trebuie insiropat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Blat de tort, universal" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pilaf gustos cu ciuperci - Rețeta simplă de post

ieri la 09:05

Prăjitura cu ciocolată și fulgi de porumb - Deliciu însiropat și cu o crustă crocantă

ieri la 07:58

Papanași pufoși cu dulceață și smântână

pe 16.12 la 10:37

Cremă fiartă de ciocolată - Rețeta ideală pentru prăjituri și alte deserturi

pe 16.12 la 06:26

Piept de porc la cuptor - Suculent și savuros

pe 15.12 la 11:02

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]