Bocconotti

de Julie in Prajituri, 15 Iul 2010 | 9632 vizualizari

 

Bocconotti sunt delicatese specifice bucatariei italiene, din regiunea Abruzzo.
Cuvantul " bocconotto" chair inseamna " delicatesa "

 

INGREDIENTE

  • 100 g unt moale
  • 1 ou
  • 1 galbenus
  • 2 linguri zahar farin
  • esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • 10 g drojdie
  • 1 lingura lapte dulce
  • 200-250 g faina
  • Pentru umplutura:
  • ciocolata sau gem
  • Pentru decor:
  • zahar farin
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bocconotti:

Mixam ouale cu zaharul si untul. Adaugam esenta de vanilie ,sarea si drojdia dizolvata in lapte. La sfarsit punem faina cernuta. Framantam bine, pana obtinem un aluat potrivit de moale. Lasam la dospit timp de 20-30 min.



Presaram faina pe masa de lucru si intindem aluatul intr-o foaie groasa de 2-3 mm .Decupam forme rotunde. Formam sandwich-uri din doua bucati rotunde de aluat  , in mijloc cu cate o bucata de ciocolata sau cu cate o lingurita de gem acrisor. Presam bine marginile sa nu se desfaca in timpul coacerii.



Ungem o tava cu unt si o tapetam cu faina. Asezam fursecurile si dam tava la cuptorul ,deja incins, pentru 20-25 minute.



Cat sunt calde ,le pudram cu zahar.


Daca ti-a placut reteta noastra "Bocconotti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:16

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

pe 22.08 la 14:16

Cordon bleu de vinete - Varianta light și gustoasă

pe 22.08 la 09:15

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Biscuiti de casa