Bombe cu afine

de Furnicuti in Dulciuri, 13 Iul 2011 | 23475 vizualizari

 

Daca zilele trecute v-am tentat cu afinata, azi folosim afinele care au stat in afinata :)

 

INGREDIENTE

  • cam 200 g afine din afinata
  • 250 g biscuiti
  • 100 g nuci
  • 150 g ciocolata neagra
  • 2 linguri cacao
  • 20 g unt
  • 2 linguri zahar
  • 2-3 linguri afinata sau zmeurata
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • apa cat e nevoie - in jur de un pahar, chiar mai putin
  • fulgi de nuca de cocos pentru ornat

 

Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bombe cu afine:

In primul rand, lasam afinele intr-o sita, sa se scurga de lichid. Tocam biscuitii sau ii punem intr-o punga si ii pisam cu sucitorul sau cu o sticla. La fel procedam si cu nuca. Punem ciocolata si untul intr-un vas le o topim la foc mic, amestecand mereu. Cand luam de pe foc, adaugam zaharul si afinata.

Intr-un bol incapator punem biscutitii maruntiti, nuca, cacao, coaja rasa de lamaie, iar deasupra turnam sosul de ciocolata. Amestecam bine de tot toate ingredientele din bol. Adaugam apa din cand in cand, pana obtinem o pasta legata, suficient de tare cat sa poata fi modelata.

Luam in mana cate putin din compozitie, o aplatizam, punem in mijloc cateva afine si formam o bomboana. Daca vi se pare prea migaloasa operatiunea asta, puteti adauga toate afinele cand amestecati ingredientele, mai spre sfarsit ca sa nu se zdrobeasca de tot si formati bomboanele asa. Noi am incercat ambele variante, pentru ca erau prea multe afine si prea putina "coca".

Tavalim bomboanele in fulgi de nuca de cocos, nuci macinate, bombonele colorate sau orice altceva ce vi se pare portivit. Puse intr-un recipient inchis, la frigider, bomboanele rezista destul de mult, dar sansele sa se invecheasca sunt mici :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Bombe cu afine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

RuxyRux 1

15.07.2011, 00:03

Superbe

mimmi 1

15.07.2011, 12:42

Le fac si eu dar cu visine din visinata.sunt .....

Bya Ralu 1

19.08.2012, 23:09

nu am mai papat cu afine!si eu fac tot cu visine

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert bomboane Raffaello, cu arahide