Bomboane de pandispan

de anca_rm in Dulciuri, 20 Aug 2013 | 5362 vizualizari

 

Simplu si bun

 

INGREDIENTE

Pentru blatul de pandispan :

  • 6 oua
  • 6linguri zahar
  • 2 linguri apa
  • 6 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • zahar vanilat
  • praf de sare
  • praf de copt

Alte ingrediente:

  • 1 pachet unt (200 gr)
  • esenta rom sau altceva
  • fulgi de nuca de cocos cam 100 gr

Optional: stafide, nuci , migdale, coaja de portocala confiata

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bomboane de pandispan:

Blatul : 

Faina o cernem si o amestecam cu praful de copt si cacao. Pregatim o tava si pornim cuptorul .

Separam albusul de galbenus si il batem spuma tare cu zaharul si praful de sare , adaugam galbenusurile amestecand usor . Punem si faina amestecata cu praful de copt si cacao .

Turnam compozitia in tava si dam la cuptor pentru 20 minute , aproximativ (testul cu scobitoare  inainte de a scoate blatul este indicat ).

Lasam pandispanul sa se raceasca .

Cand este rece il maruntim intr-un castron , adaugam untul tinut la temperatura camerei , putina esenta de rom , alte ingrediente daca doriti(nuci , stafide etc ) si framantam bine , pana cand aluatul devine moale si se poate forma bilute . In caz de nevoie se poate adauga putina cafea, sirop de compot .

Formam bilute pe care le dam prin nuca de cocos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bomboane de pandispan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon cu sos de roșii și pătrunjel - Rețeta gustoasă și rapidă

ieri la 10:04

Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură

pe 14.10 la 08:35

Mini ștrudele cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 13.10 la 08:11

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]