Bomboane gigante de mousse de ciocolata

de sandytza in Dulciuri, 30 Iul 2009 | 6590 vizualizari

 

INGREDIENTE

200 gr ciocolata menaj 500 ml frisca lichida 3 foi gelatina 2 linguri zahar 8 biscuiti rotunzi 200 gr ciocolata cu lapte
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bomboane gigante de mousse de ciocolata:

Se prepara mousseul de ciocolata Se topeste ciocolata menaj impreuna cu 200 ml frisca lichida in microunda aprox. 2-3 minute. Atentie sa nu fiarba. Se scoate se amesteca bine si se lasa la racit. Intre timp se bate restul de frisca si se pune gelatina la hidratat in apa rece. Cand ciocolata s-a racit, se scoate de la frigider si se bate pana devine cremoasa. Se adauga frisca batuta si se amesteca bine. Gelatina se scoate din apa si se pune intr-o cescuta si se baga cateva secunde in microunda pana devine lichida .Se adauga si aceasta peste ciocolata , se amesteca bine si se lasa la rece timp de cateva ore. Eu am lasatde pe o zi pe alta. Cand mousseul s-a intarit, se ia cu o cupa de inghetata si se pune pe cate un biscuite rotund. Se topeste ciocolata cu lapte si se toarna peste bomboanele de mousse. Se orneaza cu bombonele de ciocolata sau alune macinate. Aceste bomboane se pot face si cu inghetata la fel ca si cu mousse.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bomboane gigante de mousse de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ștrudele cu prune