Bonet

de Mihaela11_jo in Prajituri, 26 Apr 2011 | 6924 vizualizari

 

O reteta de crema caramel, cu un plus de aroma conferita de biscuitii Amaretto.
Este foarte simpla , dar si foarte decorativa.
M-am inspirat de la Mihaela Idriceanu:
http://www.gustos.ro/retete-culinare/bonet-1.html

 

INGREDIENTE

  • 100 g zahar pentru  caramel
  • 100 g biscuiti Amaretto
  • 100 g zahar
  • 20 g cacao
  • 2 oua
  • 2 galbenusuri
  • 500 ml lapte
  • esenta de rom dupa gust
  • coaja de la o portocala
  • ½ lingurita vanilie pudra( sau ½ lingurita esenta de vanilie)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bonet:

Se caramelizeaza zaharul si se repartizeaza uniform pe baza si peretii laterali ai unei tavite de chec cu dimensiunile de 12/22 cm. Se amesteca ouale cu zahaulr,vanilia,esenta de rom si coaja rasa de portocala. Se adauga cacao cernuta,laptele rece si  biscuitii dati prin robot.

Se toarna compozitia peste zaharul ars si tava de chec se pune  intr-o tava mai mare cu apa. Se da  la cuptorul preincalzit  la 180 de grade pentru  45 de minute.

Se scoate pe un gratar si se lasa sa se raceasca; se lasa la rece in frigider pana inainte de servire. Se rastoarna pe un platou si se decoreaza dupa gust.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Bonet" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte Black

- 400 lei
1399.99 lei
999.99 lei

Crockpot Express

- 55 %
999.99 lei
449.99 lei

Compact Sense

- 700 lei
3399.99 lei
2699.99 lei

COMENTARII (13)

Mihaela11_jo 1

27.04.2011, 08:19

Kamy
Are o aroma deosebita de migdale de la biscuitii Amaretto

adry88 1

31.05.2011, 15:57

babi5 1

21.08.2013, 18:52

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]