Bors de curcan

de lucy2002 in Curcan, 5 Oct 2019 | 11152 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 copan de curcan
  • 2 morcovi
  • 1 patrunjel
  • 1 pastarnac
  • o bucata de telina
  • 1 ceapa
  • 1 ardei capia
  • 4 cartofi potriviti
  • sare
  • piper
  • tarhon verde
  • patrunjel verde
  • leustean verde
  • 4 litri de apa
  • smantana
  • 2 oua
  • 300 ml bors de putina
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de curcan:

Copanul curatat si spalat se pune la fiert in apa rece cu un pic de sare.

Cand incepe sa fiarba, se da la foc mic, spumuind din cand in cand. Cand carnea se desprinde de pe oase, o scoatem.

Curatam, spalam si tocam legumele ( ceapa, morcov, patrunjel, telina, ardeiul, cartofii i-am taiat in bucati mai marisoare) si le adaugam in zeama fiert.

Portionam carnea fiarta si eliminam cartilagiile lungi si taioase. Cand legumele sunt patrunse, adaugam bucatile de carne si lasam sa fiarba la foc domol. Dupa ce sunt fierte legumele, adaugam borsul fierbinte (care a fost fiert inainte), batem cele doua oua cu smantana, adaugam cu polonicul din zeama ferbinte din oala in fir subtire pana aducem la temperatura din oala, turnam aceasta aceasta in oala cu bors, amestecam, lasam sa dea in clocot. Oprim focul, adaugam verdeata tocata fin (patrunjelul, tarhonul si leustenul) si borsul este gata.

Va doresc pofta buna !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de curcan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]