Bors de curcan in oala Zepter

de Gusti in Ciorbe, 9 Sep 2012 | 7988 vizualizari

 

Am preparat o reteta de bors de curcan cu toate ingredientele luate de la mamaici din piata, inclusiv curcanul a fost de curte

 

INGREDIENTE

  •  2 aripi de curcan, un git, bucati din piept (se poate inlocui cu carne de pui)
  • 1 dovlecel
  • 2 cepe medii
  • 1 gogosar
  • 1 radacina de pastirnac
  • 1 radacina de patrunjel
  • 4 morcovi
  • 200 gr suc de rosii
  • 3/4 litru bors de casa
  • leustean
  • tarhon
  • o mina de fidea
  • sare dupa gust
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de curcan in oala Zepter:

 Am trecut printr-un tirg traditional zilele acestea si, la unul dintre standuri, cel care vindea tragea o gura zdravana dintr-o sticla de bors. Am zis: "e clar, o sticla din borsul ala este al meu". Mi-a zis ca-i facut de el, in gospodarie, ca-i natural si l-am crezut dupa pofta cu care-l bea! 3 lei a costat litrul.

Curcanul il am din piata de la o femeie de la care cred ca sint mai mult de 10 ani de cind cumpar de la ea pasari de curte, iar legumele de la un tataie pe care-l stiu de mult in Moghioros.

Am pus bucatile de carne la fiert in oala Zepter (cam 2-3 litri de apa) si am pornit aragazul. Cind a inceput sa fiarba am spumuit. Intre timp, am curatat legumele taindu-le cubulete.  Acestea se adauga in oala dupa ce carnea a fiert binisor.

Borsul se adauga la final impreuna cu sucul de rosii, iar dupa ce au dat citeva clocote am adaugat fideaua si verdeata (leustean sitarhon taiat marunt).

A iesit o minunatie (sarea se pune dupa gust)

TIPS-URI

1

se serveste cu ardei iute si un toi de palinca 

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de curcan in oala Zepter" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

Sim0na 1

11.09.2012, 09:53

O ciorbita bio!! Adevarul este ca nu se compara cu cele din supermarket! Am si eu necaz pe doua curci care sar pe mine.. deci trebuie puse la oala cat de curand )

AnyCostescu 1

07.02.2013, 11:55

babi5 1

12.06.2013, 19:07

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bors de peste (somon)