Bors de fasole boabe

de Dana Cristea - pusikmea in Ciorbe, 14 Dec 2011 | 19061 vizualizari

 

Chiar daca azi este dezlegare la peste, eu va propun un bors de fasole boabe, noua nu ne place pestele si vreau sa tin si eu macar miercurea si vinerea post..pe vremuri, cand eram copil tineam tot postul, insa acum nu mai pot :( fara sa vreau mananc de dulce.... Am tot vazut pe la voi ciorbita de fasole, incat m-a razbit o pofta nebuna :D

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de: pentru rantas
  • 500 g fasole boabe
  • o ceapa
  • 1 morcov
  • o radacina patrunjel
  • un pastarnac
  • 1/2 telina
  • 1 ardei
  • sare
  • leustean
  • patrunjel
  • zeama de varza sau bors
  • 2 linguri de faina
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 3 -4 linguri tocana de legume sau bulion
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de fasole boabe:

Spalam fasolea si o lasam in apa rece peste noapte. Punem fasolea a 2 a zi la fiert, schimbam apa de 2-3 ori. Cand bobul a inceput sa se inmoaie usor, adaugam legumele tocate marunt sau date pe razatoare si lasam sa fiarba impreuna. Intre timp pregatim rantasul: Punem uleiul intr-o tigaie, adaugam tocana de legume, condimentam cu piper dupa gust, apoi vom pune faina pe care o amestecam cu 2-3 linguri de apa, pentru a nu se face cocoloase si o turnam peste tocana de legume. Stingem cu un polonic de ciorba si mai lasam sa dea cateva clocote, dupa care punem rantasul peste ciorba. Adaugam apoi si zeama de varza sau borsul dupa gust ( eu cat timp am zeama de varza profit din plin de ea, e foarte sanatoasa) lasam inca 10 minute pe foc. Daca mai este nevoie mai punem sare. La sfarsit asezonam cu leustean si patrunjel tocat fin.

Pofta buna!!!!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de fasole boabe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bors de fasole, cu urzici, legume si leustean