Bors de legume cu sfecla coapta

de RuxyRux in Ciorbe, 18 Oct 2013 | 6572 vizualizari

 

O mare, mare bunatate, va garantez :)

 

INGREDIENTE

  • 3 morcovi
  • 1 radacina mare de patrunjel
  • 1 telina
  • 6 cartofi medii
  • 1 ceapa mare rosie
  • 3 sfecle rosii potrivite
  • 1 lingura de pasta de ardei gras si gogosar
  • 1 cutie de rosii pasate( 250 gr)( Cirio Polpa)
  • ulei vegetal( cateva linguri)
  • 2-3 l de apa
  • 1 kg bors proaspat
  • 300 gr smantana
  • 3 galbenusuri
  • sare
  • leustean verde
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de legume cu sfecla coapta:

Se pun sfeclele la copt. Se lasa o ora. Se scot si se racesc.

Intr-o oala se pune uleiul vegetal si apoi se adauga legumele taiate sau date pe razatoare, cum dorim.

Se  calesc inabusit( pentru asta adaugam si  cateva linguri de apa) si cand se inmoaie punem apa si lasam sa fiarba bine. Eu am preparat borsul in oala Zepter. :)

Cand au fiert legumele adaugam pasta de ardei, rosiile si mai lasam sa dea cateva clocote. Stingem focul si dam oala deoparte.

Intr-un blender punem o cana de bors, sfecla taiata bucati, ouale si smantana si mixam bine.

Turnam totul in oala si o dam din nou pe foc mic. Adaugam si restul de bors, apoi potrivim gustul de sare si adaugam leusteanul. Stingem focul si punem capacul pentru zece minute sa se amestece aromele.

Serviti borsul cu iaurt sau smantana. 

E minunat!

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de legume cu sfecla coapta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

ieri la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

pe 27.09 la 09:12

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]