Borseto cu foietaj de casa

de Bunica in Dulciuri, 15 Mai 2014 | 7077 vizualizari

 

Doamnelor si domnilooooor este randul retetei cu nr.400 ! Un foietaj care se topeste in gura.Reteta o am de la o sefa de laborator de cofetarie-patiserie.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg. faina
  • 500 ml. apa
  • 1 ou
  • o lingurita sare
  • 1 lingura otet
  • 600 g. untura
  • Umplutura:
  • gem dupa preferinta
  • 1 mar taiate cubulete
  • cascaval Delaco
  • muschi file
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Borseto cu foietaj de casa:

Untura  la temperatura camerei se amesteca impreuna cu o mana de faina.

Restul de faina se puneintr-un vas de framantat.

In mijlocul fainii se face un loc in care se pun:oul,otetul ,sarea si apa.

Se framanta un aluat ,care se lasa sa se odihneasca 10 minute.

Planseta de intins aluatul se infaineaza.Punem aluatul si-l intindem cu sucitorul. In mijlocul aluatului se pune untura.

Se strang marginile aluatului si se preseaza aluatul cu mana.Se intinde o foaie cu sucitorul.Impaturim in 4 si dam la frigider pentru 30 de minute.Repetam operatia de trei ori.

Cand am scos utima data aluatul din cuptor ,l-am taiat in doua.

Jumatate l-am intins si l-am umplut cu cascaval +muschi file ,alta cu gem de merisoare +mere taiate cubulete si ultima cu dulceata de gutui.

Se da tava la cuptorul incins la 170 grade pentru 20 de minute.

 

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Cand presam aluatul ne folosim de podul palmei.

2

Cand impaturim trebuie sa tinem cont Sa impaturim de fiecare data la fel ca prima data.

3

Eu am impaturit astfel:am luat foaia de sus,apoi jos ,stanga,drapta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Borseto cu foietaj de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 850 lei
1699.99 lei
849.99 lei

COMENTARII (41)

MOKUSKA 1

16.05.2014, 09:20

Ce bunatate !!!

claudiaO 1

16.05.2014, 13:04

eee Buni, asta ascundei ieri? ce bine arata, mai ales ca ai facut aluatul de foietaj in casa...
eu am incercat de vtreo 4 ori ...niciodata nu a iesit cum trebuie ...

laura_n 1

16.05.2014, 14:03

bravooo, Buni! inca un pic si ma ajungeti la nr de retete ))

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Baclava