Branzoaice

de madi_marin in Dulciuri, 5 Sep 2010 | 13918 vizualizari

 

Am folosit reteta de aluat a Laurei Sava de la ,,Cornuri moi, moi si pufoase!,,.

 

INGREDIENTE

  • 1 pliculet drojdie uscata
  • 1 lingurita rasa de sare
  • 2 linguri cu miere
  • 250 ml lapte cald
  • 500 g faina
  • 25 g unt topit
  • Umplutura:
  • 300 g telemea de oaie proaspata
  • 2 oua
  • 100 g gris
  • zahar
  • coaja rasa de lamaie
  • 50 g stafide
  • Pentru uns :
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri cu lapte
  • zahar
Portii: 9
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Branzoaice:

Am pus ingredientele in cuva masinii de paine si am selectat programul de framantare si dospire.

Se prepara intre timp umplutura : branza se sfarama cu o furculita, se adauga ouale batute, zahar dupa gust, grisul, coaja rasa de lamaie si stafidele.

Cand aluatul e gata se pune pe masa infainata si se intinde in foaie potrivit de groasa. Se taie dreptunghiuri ( dimensiunea cam 10/12 cm) si in mijlocul fiecaruia se pune umplutura ( cam 2 linguri). Se impaturesc ca un plic si se pun in tava tapetata cu hartie de copt lasand intre ele o distanta de cativa centimetri. Se ung cu galbenusul batut cu laptele, se presara deasupra lor zahar si se dau la cuptor la foc potrivit pana se rumenesc frumos.

Optional, pentru servire se mai pot presara cu zahar pudra vanilat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Branzoaice" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcințele cu cartofi, la tigaie

de RODIMUR 8

pe 18.09 la 15:13

Sote de ciuperci pleurotus - Rețeta simplă și savuroasă

pe 18.09 la 11:14

TOP
utilizatori

Rocsi

1210 puncte

oanapl

1067 puncte

vasimur

213 puncte

RODIMUR

154 puncte

mihaelar63

117 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]