Branzoaice pufoase, reteta pas cu pas

de katty in Aperitive / Garnituri, 1 Mar 2020 | 16252 vizualizari

 

Pentru ca pofteam de ceva vreme la niste branzoaice pufoase am zis sa nu ratez ocazia cu lasatul secului la branza si sa fac o portie. Au iesit exact cum mi-am dorit: pufoase si putin sarate.

 

INGREDIENTE

Ingrediente Branzoaice pufoase, reteta pas cu pas:

  • 1 kg faina alba
  • 40 gr drojdie proaspata
  • 250 ml lapte
  • 250 ml apa minerala
  • 1 lingurita cu varf sare
  • 1 lingurita rasa zahar
  • 100 ml ulei+pentru uns tava si branzoaiele
  • 5 oua intregi+1 pentru uns
  • 300 gr branza sarata de oaie+pentru ras deasupra
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Branzoaice pufoase, reteta pas cu pas:

Preparare Branzoaice pufoase, reteta pas cu pas:

Aluat pentru Branzoaice pufoase:

Intr-un castron cernem faina si facem la mijloc o adancitura in care vom pune 3 oua intregi si sarea. Infierbantam laptele pe foc, apoi adaugam apa minerala, astfel incat sa obtinem un lichid caldut.Intr-o cana punem drojdia, zaharul si adaugam putin lichid caldut. Turnam drojdia dizolvata peste oua, apoi turnam incet laptele cu sifon si framantam pana nu se mai lipeste de maini. La sfarsit adaugam uleiul si framantam bine aluatul. Acoperim vasul cu un prosop si il lasam la cald pana isi dubleaza volumul.

Umplutura pentru Branzoaice pufoase:

Intre timp radem branza pe razatoarea mica si o amestecam cu 2 oua.

Ungem o tava mai inalta cu ulei, atat  fundul, cat si peretii. Punem putin ulei intr-un castron, cu care ne vom unge mainile inainte de a rupe din aluat. Rupem bucati cat mai egale de aluat, le intindem in mana, iar in mijloc punem cate o lingurita cu varf din compozitia de branza cu ou. Aducem marginile aluatului spre mijloc, acoperind branza si asezam fiecare branzoi in tava. Acoperim tava cu un prosop si o lasam la cald pana branzoaiele cresc din nou.

Batem un ou cu care vom unge branzoaiele, apoi radem deasupra branza. Dam tava la cuptor pana se rumenesc frumos.Lasam branzoaiele sa se racoreasca  putin, apoi le vom desprinde cu usurinta.

Sa incercati si varianta dulce a acestor Branzoaice pufoase sau varianta frumusica, Branzoaice Trandafir :)

De asemena, o tava de Poale-n brau va fi intotdeauna primita cu bucurie :)

TIPS-URI

1

folositi branza grasa si sarata

Daca ti-a placut reteta noastra "Branzoaice pufoase, reteta pas cu pas" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

dantes 1

09.03.2020, 10:21

Bune!

YolooAdv 1

06.02.2021, 22:53

La ce temperatura se coc?

Ginel 1

09.11.2023, 11:41

Da. Eu caut de fapt "branzoaie", si vazand ca esti din Severin am zis ca poate este ce caut.
Nimeni nu a inregistrat BRANZOAIELE ca produs DOC. Si asta trebuie sa aprinda un bec!
BRANZOAIELE sunt un produs local care se face /facea la Severin, Matusa mea lucra la o patiserie unde sefaceau BRANZOAIELE. Eu cumparam de la o patiserie din fata magazinului Decebal.
Branzoaicele tale sunt foarte aproape de BRANZOAIELE adevarate, dar ai pus umplutura , ele se fac fara umplutura si poate mai mult ulei. Vad ca ai creat si o mica confuzie: in articol cand spui "branzoaice" cand spui "branzoaie" .
Ale tale sunt mai gustoase, dar nu sunt branzoaie, iar tu sau alcineva de la Severin veti avea doar de castigat respectand reteta originala!
Trebuie sa existe organizatii locale care sa promoveze turismul la Severin si care impreuna cu Consiliul Judetean sa va ajute sa promovati acest food street DOC.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv briose cu de toate