Branzoici

de mimmi in Dulciuri, 3 Apr 2011 | 7413 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina,
  • 800 g branza de vaci,
  • 6 oua,
  • coaja rasa de portocala,
  • 25 g drojdie,
  • 350 g zahar,
  • 2 pliculete zahar vanilinat,
  • 1 praf de sare,
  • 50 ml ulei,
  • lapte  
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Branzoici:

Drojdia sfarmata se pine in 100 ml lapte caldut (nu fierbinte),adaugandu-se 1 lingura de zahar.

Se lasa la dospit (pana creste).

Intr-un castron mai mare se pune faina,se face o groapa in mijloc iar pe margini se adauga pe rand sarea,200 g zahar,uleiul,3 oua,in groapa punem drojdia si incepem sa framantam adaugandu-se lapte din cand in cand pana avem un aluat elastic care se dezlipeste de pe mana. Se lasa la dospit intr-un loc ferit de curenti de aer si acoperit cu un prosop curat. Se pregateste branza de vaca,amestecandu-se cu 3 oua,coaja rasa de portocala,150 g zahar,cele 2 pliculete zahar vanilinat.

Cand aluatul a dospit se intinde foaie de cca 2 mm,se taie patratele de 10x10 cm,in mijloc se pune 1 lingurita de branza si se impatura unindu-se colturile.

Se aseaza in tava,se ung cu ou batut si se dau la cuptor pana se rumenesc frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Branzoici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele la cuptor - Rețeta simplă și savuroasă

pe 14.02 la 15:44

Cornulețe semiluna - Fragede și delicioase

pe 14.02 la 15:27

Salată Șuba

pe 14.02 la 11:13

Cartofi cu conopidă, gratinați la cuptor - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 14.02 la 10:25

Sendviș cu omletă - Mic dejun gustos și sățios

pe 13.02 la 09:47

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cinnamon Rolls