Brezel - Covrigi cu sare si mac

de simsim82 in Piine, 3 Mar 2014 | 11437 vizualizari

 

Alta aroma a copilariei...

 

INGREDIENTE

  • Maia:
  • 100 g faina
  • 55 ml apa calduta
  • 4 g drojdie uscata
  • 12g zahar
  • Aluat:
  • 50 g unt
  • 400 g faina
  • 10 g sare
  • 215 ml apa
  • In plus:
  • 2 l apa
  • 3 linguri bicarbonat
  • sare grunjoasa
  • mac,susan,etc.
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Brezel - Covrigi cu sare si mac:

Maia: Se amesteca bine toate ingredientele si se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul - circa 1 ora

Aluat: Se amesteca toate ingredientele cu maiaua si se framanta bine pana obtinem un aluat lucios, elastic si nelipicios. Se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul - circa 2 ore.

Se imparte aluatul in 8 bucati de circa 70 g fiecare si se da forma covrigilor. Se lasa la crescut 30 minute la temperatura camerei (acoperiti cu un prosop), apoi se dau la frigider 1 ora.

Intr-o oala se pun la fiert 2 l de apa. Cand incepe apa sa clocoteasca se adauga bicarbonatul apoi covrigii, doi cate doi, lasandu-i in apa 30 secunde. Se scot pe un prosop, sa absoarba excesul de apa, apoi se presara cu sare grunjoasa si mac sau susan. In tava se pun doar 4 covrigi si se dau la cuptor (deja incins), la 220 grade C circa 20 minute, pana se rumenesc.

TIPS-URI

1

Nu bagati covrigii in cuptor inainte sa fie incins!!! Vor creste prea mult si se vor usca sau se inmoaie si devin elastici!

Daca ti-a placut reteta noastra "Brezel - Covrigi cu sare si mac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de mucenici moldovenesti - Pufosi si buni

de laura_n 7

la 11:51

Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale

pe 21.02 la 14:01

Churros de casă – Rețeta simplă pentru un gust autentic spaniol

pe 21.02 la 13:05

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

pe 21.02 la 10:56

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Covrigi cu mac, susan si parmezan