Briose

de Alexandra Elena in Prajituri, 2 Apr 2013 | 3876 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • o cana zahar
  • 100 ml ulei
  • 100 ml apa
  • 1 1/2 cana faina
  • 1 praf de copt
  • 1 praf de sare
  • coaja de lamaie/ portocala
  • nuci/alune/ciocolata
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose:

Galbenusurile se freaca spuma cu o cana de zahar, 100 ml de ulei si 100 ml de apa. Se adauga o cana si jumatate de faina in care am amestecat praful de copt. Separat se bat spuma albusurile cu un praf de sare. Se adauga albusurile batute spuma tare peste compozitia de galbenusuri, se amesteca de jos in sus. Se toarna in formele de hartie, se presara nuci/alune  si se introduc in cuptorul preincalzit la 180 de grade pana trec testul scobitorii. Se verifica dupa 10-15 minute.

Se presara zahar praf.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes pufoase cu banane și afine – Rețetă simplă și rapidă

pe 23.05 la 14:57

Crema de zahăr ars - Deliciu fin și aromat

pe 23.05 la 11:52

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

pe 23.05 la 09:21

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 22.05 la 09:55

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

pe 21.05 la 10:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Brioşe cu cremă de portocale