Briose aperitiv

de oana_d in Aperitive / Garnituri, 3 Mai 2013 | 10926 vizualizari

 

Rapide, pufoase si foarte gustoase.

 

INGREDIENTE

  • o cana si un sfert de faina (250 g),
  • o lingurita rasa de sare (sau chiar mai putin),
  • un pliculet de praf de copt.
  • 2 oua mari,
  • 3/4 de cana (150 ml) lapte,
  • 1/4 cana (50 ml) ulei. 
  • umplutura:
  • 100 g cascaval,
  • o felie groasa de sunca de pasare,
  • o felie groasa de kaiser afumat,
  • 2 cepe verzi,
  • cateva felii de morcov,
  • o mana de verdeata tocata,
  • 5-6 masline fara samburi.

un ou pt uns pe deasupra,

unt/smantana pt uns formele de briose.

Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose aperitiv:

Faina, sarea si praful de copt se amesteca cu o lingura. Sunca si kaiserul se taie bucatele mici, ceapa se taie ca pentru salata, morcovul se marunteste, cascavalul se taie cubulete, verdeata se toaca, maslinele se taie rondele.

Se mixeaza ouale intregi, apoi se adauga uleiul si laptele omogenizand compozitia. Se continua mixatul la o viteza mai mica (de preferinta 1) si se adauga amestecul de faina pana cand rezulta un aluat ca de pandispan, mai grosut, dar curgator. Se scoate mixerul. In aluat se pun bucatile de sunca, ceapa, kaiserul, cascavalul, morcovul si verdeata tocata (maslinele se lasa pt decor). Se amesteca usor cu o lingura.

Se da foc la cuptor sa se incalzeasca. Formele de briose se ung cu unt sau cu smantana, apoi se pune cate o lingura din compozitie in fiecare forma, in asa fel incat sa fie doar pe jumatate pline, pentru ca vor creste. Mie mi-a ajuns perfect pt cele 12 forme ale tavii. Pe deasupra se orneaza cu rondele de masline, apoi se ung briosele cu ou batut.
Se da tava la cuptor la foc potrivit cca 20-25 de minute. Sunt gata cand trec testul scobitorii si sunt rumenite pe margini. Se dezlipesc usor cu lama unui cutit si se aranjeaza pe un platou. Se servesc calde sau reci, si dispar de pe masa rapid! :)

TIPS-URI

1

cana folosita este de 200 ml

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose aperitiv" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max Espresso Machine

- 800 lei
2799.99 lei
1999.99 lei

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (17)

adry88 1

04.05.2013, 08:20

buneeeeeeeeeee

corina241 1

05.05.2013, 16:57

am trecut-o la favorite !!!

babi5 1

29.09.2013, 14:31

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pizza altfel, pe blat de cartofi - Reteta simpla si satioasa

de vasimur 4

ieri la 15:08

Trigoane cu cremă mascarpone și fructe - Desert rapid și delicios

ieri la 08:23

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor - Varianta usoara si gustoasa

de Rocsi 9

pe 03.05 la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose cu cascaval Sofia si broccoli