Briose cu carne

de Miha in Pui, 9 Ian 2010 | 9942 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 10 g drojdie uscata
  • 30 ml ulei
  • 150 ml apa
  • 150 ml lapte
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 lingurita zahar
  • 500 g faina
  • Pentru umplutura:
  • 1 piept de pui
  • 3 catei usturoi
  • 1 ou
  • 4 linguri suc de rosii
  • sare si piper
  • busuioc
  • boabe de porumb
  • 100 g cascaval
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu carne:

Aluat:

Toate ingredientele le-am pus la masina de paine. Va rezulta un aluat elastic si nelipicios. Daca e nevoie mai adaugati faina, dar nu mai mult de 50 de grame.

Umplutura:

Pieptul de pui se toaca, apoi se amesteca impreuna cu oul si sucul de rosii. Se condimenteaza dupa gust, iar la sfarsit incorporam si boabele de porumb.

Aluatul se imparte in 12 bilute. Fiecare biluta se intinde pana obtinem cun cerculetde cca 0,5 cm grosime. Punem in mijloc cate o lingura de umplutura, acoperim cu cascaval. Strangem marginile, formand o bocceluta.

Fiecare bocceluta o punem in forma de briose ( cu "motul boccelutei dedesupt) si lasam din nou la crescut.

Ungem cu galbenus de ou desfacut cu putin lapte si presaram cu susan.

Dam la cuptor, la foc mediu, pana se rumenesc frumos deasupra, in jur de 30-35 de minute.

Se servesc calde.

TIPS-URI

1

cascavalul se poate taia cubulete si se adauga in umplutura, odata cu boabele de prumb

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu carne" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Drob din piept de pui si ciuperci