Briose cu ciocolata

de Dya Daniela Andrei in Dulciuri, 20 Dec 2015 | 4741 vizualizari

 

Primele mele briose :) pentru Mos Craciun! Repetitie :D

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 250 g făină albă de grâu
  • 2 linguri cu fulgi de ciocolată
  • 150 gr zahăr
  • 3-4 linguri cu ulei
  • 250 ml lapte
  • 1 ou mare
  • Un praf de sare
  • Un plic cu praf de copt

Pentru cremă:

  • 200 ml frişcă lichidă
  • 100 g ciocolată cu cacao
  • 100 g unt
  • Câteva picături cu suc de lămâie
  • Esenţe după gust: păstaie de vanilie/zahar vanilat/rom etc.

Pentru decor: ornamente

Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu ciocolata:

Amestecăm făina cu praful de copt, zahărul şi sarea.

Adăugăm oul şi uleiul, apoi turnăm puţin câte puţin laptele.

Omogenizăm totul şi încorporăm fulgii de ciocolată, amestecând uşor.

Ungem formele de copt cu puţin ulei şi adăugăm 2-3 linguriţe din compoziţie (în funcţie de mărimea formelor). Le punem la copt (în cuptorul preîncălzit) pentru 20-30 de minute la 160 de grade.

Între timp, punem ciocolata şi untul într-un vas, la foc mic, amestecând continuu până ce se topesc complet.

Mixăm frişca şi adăugăm câteva picături cu suc de lămâie pentru a se întări, după care adăugăm ciocolata topită. Crema se păstrează la rece timp de 30 de minute, după care ornăm brioşele şi presărăm ornamentele.

Se servesc cu pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu dovleac și cremă de brânză - Pufoase, fragede și aromate

pe 18.11 la 10:45

Aripioare de pui cu iaurt grecesc- Savuroase, fragede și aromate

pe 17.11 la 10:45

Prajitura cu dragoste ( Leontina 55 )

pe 15.11 la 13:17

TOP
utilizatori

oanapl

1000 puncte

abstract01

400 puncte

Sidy

203 puncte

Adele

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]