Briose pufoase cu crema de lamaie, decorate cu frisca, bombonele, coaja de portocala si flori de napolitana.
Se preincalzeste cuptorul.
Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga zeama de lamaie, zaharul si se bate in continuare pana se intareste spuma. Se adauga treptat galbenusurile, apoi se adauga si uleiul si ingredientele uscate: faina, praful de copt, omogenizand cu o lingura de jos in sus. Vom obtine o compozitie moale, pufoasa si aerata.
Se toarna cateva linguri din compozitia rezultata intr-un castronel si se amesteca cu putina cacao.
Se toarna compozitia intr-o tava de briose in care am pus si hartiute pentru briose. Se da tava la cuptor, la foc potrivit, aproximativ 15 minute sau pana se fac aurii. Cand sunt gata, se lasa la racit.
Se obtin 15 briose.
Pentru crema: se pune laptele impreuna cu zaharul, zaharul vanilat Bourbon si faina intr-o craticioara si se fierbe pe foc mic, amestecand tot timpul cu un tel pentru a evita cocoloasele. Cand incepe sa se ingroase, se amesteca energic un minut, se da de pe foc. Se adauga untul si coaja rasa de la o lamaie si se amesteca bine.
Se bate frisca lichida cu mixerul pana devine cremoasa si consistenta.
Se scobesc briosele de miez, avand grija sa nu le gaurim pana in capat. Se umple cu crema, se decoreaza cu frisca, coaja de portocala tinuta in zahar la borcan, putina ciocolata rasa, bombonele si flori de napolitana.
Sfat: Daca doriti sa nu irositi miezul scobit mai devreme din briose, acesta se poate aseza in forme de ceramica, decorate apoi cu crema si frisca, tot ca briosele. In plus, le puteti stropi cu putina cafea. Sunt foarte gustoase.
Pofta Buna!
Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2017/02/briose-cu-citrice.html