Briose cu coacaze

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 19 Dec 2015 | 4782 vizualizari

 

Pentru Mos Craciun am pregatit niste briose simpatice, as zice, cu toate ca sunt nemultumita de colorant, care nu mi-a redat culoarea dorita. Poate stiti voi sa-mi recomandati unul bun :D

 

INGREDIENTE

  • Aluat pentru briose:
  • 100 g unt moale;
  • 150 g zahar;
  • esenta de vanilie;
  • doua oua;
  • un praf de sare;
  • 125 g faina;
  • o jumatate de lingurita de praf de copt;
  • 100 g nuci macinate;
  • 60 ml lapte;
  • 175 g coacaze rosii.
  • Pentru decor:
  • 50 g ciocolata alba;
  • 400 ml frisca lichida (tinuta la frigider);
  • cateva picaturi de colorant verde;
  • coacaze rosii (75 g);
  • bilute din zahar, colorate.
  • In plus:
  • 12 forme din silicon, mici, pentru briose + unt pentru ungerea acestora.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu coacaze:

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Formele de briose se ung cu unt si se aseaza intr-o tava.

Se rup coditele la cocaze, se spala si se lasa la scurs.

Se separa albusurile de galbenusuri. 

Intr-un castron albusurile se bat spuma cu un praf de sare.

Separat, intr-un alt castron untul se freaca cu zaharul. Se incorporeaza galbenusurile si esenta de vanilie, apoi faina amestecata cu praful de copt si nucile, alternand cu laptele. Se adauga albusurile batute spuma, iar la final, coacazele. Compozitia se pune in formele de briose, apoi acestea se introduc la cuptor pana cand trec de testul scobitorii, dupa care se lasa sa se raceasca.

Se topeste ciocolata pe baie de abur, se toarna fierbinte intr-un creion pentru decor si pe o foaie de copt se deseneaza stelute. Se pun la congelator circa 10-15 minute ca sa se intareasca.

Se mixeaza frisca, apoi se adauga colorantul si se omogenizeaza. Se decoreaza briosele cu frisca, cu ajutorul unui posh, astfel incat sa semene cu un bradut, apoi se decoreaza cu coacaze sau bilute colorate, iar in varf se pune cate o steluta de ciocolata. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu coacaze" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Amandina