Mi-a fost pofta de ceva dulce si am facut repede niste briose ca oricum nu aveam nevoie de ceva special de cumparat pentru prepararea lor. Ciresele pe care le aveam in casa erau pentru prepararea unor cokteil-uri nu pentru prajitura.....dar au numai bune....de data asta :)
Pentru briose: se bat 4 oua si 1 galbenus cu zaharul si zaharul vanilat pana se formeaza o crema consistenta.
Se agauga untul topit amestecat cu smantana.Se mixeaza din nou. Faina se amestecata cu cacao si praful de copt. Se adauga peste crema,amestecand cu un tel cu miscari verticale si usoare pana se incorporeaza toate ingredientele uscate.
Pentru umplutura: se bate albusul spuma cu zaharul si zaharul vanilat.Se adauga branza mascarpone si se amesteca bine.
Se pregatesc tavile pentru briose,asezandu-se cosulete de hartie sau se unge cu unt si se tapeteaza cu faina.Compozitia pentru aluat si cea pentru branza se pun separat in 2 sprituri cu deschizatura mare.Se pune in fiecare forma un strat de aproximativ 1 cm din compozitia de aluat,apoi se pune in mod egal compozitia pentru umplutura.In fiecare forma se pune cate o cireasa,apoi se adauga din nou compozitia pentru aluat,acoperind astfel umplutura.
Se introduce tava in cuptorul preincalzit la 180°C pentru 25-30 de minute.
Dupa ce se racesc se orneaza dupa preferinta.Eu am topit 100 g ciocolata alba cu care am uns suprafata brioselor,apoi am pus ornamente din zahar.
Sunt minunate!
1
Cateva fructe se pot zdrobi si se pot amesteca cu crema pentru umplutura.