Briose cu dovleac

de lia maria in Prajituri, 8 Noi 2011 | 4420 vizualizari

 

Usor si rapid de preparat, moi, pufoase, aromate si atat de gustoase yumi,yumi.

 

INGREDIENTE

  • 400g pasta de dovleac
  • 400g zahar
  • 400g faina
  • 200ml ulei
  • 4 oua
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonate de sodium
  • 1 lingurita scortisoara
  • Putin ghimbir proaspat, ras
  • Lapte condensat/optional
Portii: 36
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu dovleac:

Faina, praful de copt, bicarbonatul, scortisoara si ghimbirul, le amestecam pe toate intr-un bol.

Separat frecam ouale cu zaharul pana-si dubleaza volumul, apoi incorporam uleiul usor (nu tot odata) amestecand in continuare si la final adaugam dovleacul. Amestecam cele doua compozitii, care au consistenta unei smantani groase si repartizam aluatul in formele de briose. Le dam la cuptorul dinainte incalzit, pentru 35-40 minute. Eu am pus in jumatate din cantitate si cate o lingurita de lapte condensat.

Dupa ce se racesc le ornati dupa preperinta, cu zahar , ciocolata alba ori neagra.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Muffins cu prune si Chokotoff