Briose cu fulgi de ciocolata

de CameliaR in Dulciuri, 28 Mar 2016 | 4383 vizualizari

 

Am facut aceasta reteta acum ceva timp. Sa nu imi cereti ca nu mai am. :D Reteta am luat-o de la Jamila. Au iesit foarte gustoase si pufoase! 

 

INGREDIENTE

  • 240 gr faina
  • 2-3 oua
  • 150 gr de zahar
  • 150 gr fulgi de ciocolata
  • 100 gr unt la temperatura camerei
  • 80 ml lapte
  • 1 praf de sare
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • 1 lingurita si jumatate praf de copt
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu fulgi de ciocolata:

Preparare briose:

Punem intr-un bol zaharul si untul moale. Le mixam aproximativ 5 minute. Dupa ce se omogenizeaza adaugam ouale. Le punem unul cate unul, si mixam dupa fiecare pana se incorporeaza in compozitie. Adaugam esenta de vanilie si mixam. Adaugam treptat jumatate din cantitatea de faina dupa ce am amestecat-o cu praful de copt.. Eu am pus cate o lingura si am mixat dupa fiecare. Turnam jumatate din cantitate de lapte (40 ml) si mixam pana se omogenizeaza. Adaugam treptat 2-3 linguri de faina si mixam dupa fiecare. Adaugam sarea. Mixam. Incorporam si restul de faina. Adaugam si cantitatea ramasa de lapte. Omogenizam. Adaugam fulgii de ciocolata si mixam la viteza mica. Punem in tava pentru briose hartiutele. Adaugam cate 1 lingura de compozitie in fiecare hartiuta. Punem deasupra lor 3-4 chipsuri de ciocolata. Introducem tava in cuptorul preincalzit la 175 grade C si o lasam pentru aproxmativ 20 de minute. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu fulgi de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert crostata cu gem si nuci rumenite