Briose cu ricotta si mar

de retetele_tinei in Dulciuri, 27 Dec 2015 | 3947 vizualizari

 

Despre aceasta reteta de Briose cu ricotta si mar, vreau sa va spun ca este o reteta foarte pufoasa, cu un gust puternic de lapte ( pe care de altfel il si ador), ideala mai aes pentru copii...al meu e inebunit, dupa genul acesta de prajiturele de altfel!! :)

 

INGREDIENTE

  • 1 cana si jumatate de faina ( 1 cana = 240g )
  • 1/2 cana zahar
  • 250 g ricotta
  • 2/3 cana lapte
  • 40 g unt
  • 2oua
  • 5 linguri ulei
  • 1 lingurita praf de copt
  • un varf de sare
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 1 lingurita coaja de lamaie
  • suc de la jumatate de lamaie
  • 2 mere mari
  • 1 lingurita unt
  • 1 linguirta zahar
  • 1/2 lingurita scortisoara
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu ricotta si mar:

Prima data, taiati merele cubulete.

Puneti la topit, lingurita de unt impreuna cu lingurita de zahar, iar cand acestea s-au topit, adaugati merele si amestecati bine.

Lasati pe foc pt 10 minute, pana cand merele prind o culoare aurie. Cand merele sunt gata, presarati scortisoara si zeama de lamaie si amestecati bine, apoi  lasati sa se raceasca.

Cat merele se racesc, pregatiti aluatul. Puneti faina intr-un bol si adaugati peste ea praful de copt, sarea, zaharul si coaja de lamaie.

In alt bol puneti ricotta, ouale, unul, uleiul, vanilia, laptele si amestecati bine.

Puneti ricotta cu celelalte ingrediente peste faina.

Amestecati bine toate ingredientele, iar peste aluatul rezultat puneti merele reci.

Intr-o tava speciala de muffins, puneti forme da hartie si umpleti hartiutele pt muffins de jumatate.

Dati tava la cuptor, pt 25-30 minute, atunci cand prajiturelele vor prinde o culoare aurie.

Se servesc reci...enjoy:)

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu ricotta si mar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

Rocsi 1

27.12.2015, 18:17

miki_a 1

28.12.2015, 23:42

- Andreea - 1

30.12.2015, 18:02

Le voi incerca si eu

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

pe 14.04 la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Poale-n brau - reteta traditionala de placinte moldovenesti