Briose cu struguri - de post

de Poliana in Prajituri, 28 Noi 2012 | 9434 vizualizari

 

O reteta de briose, parfumata, usor de executat si chiar de post...asta e ceea ce am pregatit eu azi pentru voi. Cine posteste maine, poate sa se rasfete putin cu un dulce fructat. Cei care nu postesc, nici nu-si vor da seama ca au de a face cu un dulce de post ;)

 

INGREDIENTE

  • 270 gr faina
  • 260 ml lapte de soia
  • 80 ml ulei
  • 110 gr zahar brun
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • 1 lingurita praf de copt
  • 48 boabe de struguri.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu struguri - de post:

Preincalzim cuptorul la 190 de grade. Pregatim tava cu hartiute pentru briose si trecem repede la struguri. Numaram 48 de boabe de struguri - cata precizie!! - adica pentru fiecare briosa vom folosi cate 4 boabe de struguri, la spalam si le lasam la scurs.

Intr-un bol amestecam cu ajutorul unui tel faina cernuta, zaharul, praful de copt, sarea  si bicarbonatul de sodiu. Separat masuram laptele de soia si uleiul si turnam usor peste amestecul de ingrediente uscate. Amestecam folosindu-ne de tel pana la omogenizarea compozitiei.

Turnam cate o lingura de compozitie in fiecare forma, punem 4 boabe de struguri si mai completam cu compozitie astfel incat sa umplem 3/4 din capacitatea formei de briosa. Dupa ce am terminat compozitia introducem tava la cuptor si coacem briosele pentru 18-20 de minute. Le scoatem din cuptor si le lasam 10 minute in tava, dupa care putem sa le trasferam pe un platou.

Cand sunt reci le servim cu mare pofta!!Ar fi bine ca boabele de struguri sa fie fara samburi, altfel o sa va dea putin de cap la degustare :) Am fost rapida azi, ca si reteta de altfel ;)

Enjoy!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu struguri - de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (54)

Rocsi 1

28.11.2012, 20:55

Sigur sunt delicioase

ANNA_46 1

29.11.2012, 01:58

Ce bine arata

Poliana 1

03.12.2012, 09:01

Va multumesc mult de tot pentru aprecieri! Va pup cu drag!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic - Deliciu fin si aromat

pe 18.04 la 22:32

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Briose finlandeze