Briose cu unt si fructe

de BuburuzaBubu in Dulciuri, 8 Iun 2012 | 6541 vizualizari

 

Foarte Pufoase!!! Un mic dejun perfect pentru cine nu este la dieta :)

 

INGREDIENTE

  • 270 gr faina tip 550
  • 15 gr drojdie proaspata
  • 50 gr unt (topit dupa care racit)
  • 1 ou plus un galbenus
  • 120 ml lapte
  • 35 gr zahar
  • un praf de sare
  • 2 lingurite de ulei
  • 100 gr unt (care a fost lasat la temperatura camerei cateva ore bune)
  • 10 buc. de zmeura si 10 afine
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu unt si fructe:

Prima data punem intr-un bol 100 gr unt (care a fost lasat la temperatura camerei cateva ore bune)cu 10 buc. de zmeura si 10 afine, tot-ul se amesteca cu o furculita cca 3 min dupa care il invelim in folie alimentara ca pe o bomboana fondata si il punem in frigider pana cand avem coapte briochele.

Punem faina intnr-un castron si facem o adancitura in mijloc,adaugam oul,unt,sare,zahar si drojdia pe care prima data am dizolvat-o in lapte.Amestecam bine toate ingredientele cca 5 min dupa care adaugam o lingurita de ulei si framantam din nou 3 min.Acoperim cu un prosop de bucatarie si se lasa  la crescut 1 ora.

Se adauga peste coca ultima lingurita de ulei si mai framantam inca 2-3 min. Presaram putina faina pe un blatul de lucru si formam 6 bile si le punem intr-o forma de muffins pe care am tapetat-o cu ulei si faina, se mai lasa la crescut inca 30 min. Se ung cu galbenus batut cu 1 lingura de apa rece.

Bagam tava  la cuptor in prealabil incins la 170C pentru 15 min. Reducem temeperatura la 150 C si mai lasam la copt inca 10 min.(facem testul scobitorii),se scoate din cuptor si se poate servi imediat cu unt sau gem de capsuni :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu unt si fructe" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Prajitura frantuzeasca cu ciocolata