Briose de ciocolata cu inghetata

de simona72 in Dulciuri, 12 Mar 2013 | 4562 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 50 gr ciocolata amara cu concentratie mare de cacao(eu am avut doar cu 52%)
  • 50 ml smantina pt frisca
  • o lingurita de unt
  • 5 linguri mari de frisca batuta
  • 10 cupe de inghetata (de care va place si aveti, eu am avut de capsuni)
  • jeleu de fructe de padure sau toping
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose de ciocolata cu inghetata:

Ciocolata, smantina pt frisca si untul le topim pe bain-marie. Avem nevoie de 5 forme de briose de silicon. Punem in fiecare forma ciocolata topita si tapetam marginile si fundul formei. Dam la congelator pt citeva minute pina se intareste ciocolata. Punem in fiecare forma cite o lingura de frisca batuta si dam iar la congelator pt citeva minute. Scoatem formele si punem in fiecare forma cite 2 cupe de inghetata, dam la congelator pina sunt intarite bine ca sa se poata scoate frumos formele din silicon. Cind le servim decoram cu toping sau jeleu de fructe, dar eu am pus citeve afine din dulceata.  Copiii se vor bucura in special de acest desert.

Pofta buna!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose de ciocolata cu inghetata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

pe 14.04 la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Profiterol la minut