Briose "Japoneze"

de bucatarimcudiana in Piine, 15 Apr 2011 | 8914 vizualizari

 

reteta asta este o combinatie intre briosele gabrielei de aici http://gabrielacara.blogspot.com/2011/04/briose-julia-child.html
si painicile japoneze ale laurei laurentiu de aici http://www.bucataras.ro/articole/cum-sa-faci-acasa-painici-japonezerumene-si-delicioase-16245.html

 

INGREDIENTE

  •  INGREDIENTE MAIA
  • 85 ml lapte gras
  •  20 g drojdie proaspata
  •  1 ou
  •  360 g faina
  • INGREDIENTE ALUAT
  •  70 g zahar, (eu am pus 90 g)
  •  1/2 lingurita de sare
  •  4 oua batute usor
  •  200 g de faina
  •  170 g unt la temperatura camerei
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose "Japoneze":

PREPARARE MAIA

Intr-un vas se dizolva drojdia in lapte cald, se adauga oul, apoi 180g de faina si se framanta 4-5 minute.
Se pune restul de 180g de faina peste si se lasa la dospit pentru 30 de minute,
pana ce faina de deasupra va "crapa".

PREPARARE ALUAT

Peste maia se adauga un amestec de oua, zahar si sare, apoi se incorporeaza si faina.  Se adauga untul treptat si se framanta de fiecare data pana la incorporarea fiecarei cantitati de unt. Astfel veti obtine un aluat neted, lucios si elastic. Se unge cu ulei un vas inalt,se pune aluatul si se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul. Dupa ce a crescut suficient de mult,iar coca e plina de bule de aer,se rastoarna pe blatul usor infainat.

Se portioneaza si se modeleaza in functie de inspiratie, eu am facut japoneze Modul de impletire il veti intelege cel mai bine de aici http://www.bucataras.ro/articole/cum-sa-faci-acasa-painici-japonezerumene-si-delicioase-16245.html 

Eu am sa va pun poze sa vedeti cum se face. Frumoasele briose se ung cu ou deasupra, se presara zahar si se mai lasa la crescut cam 20 min. Se coc la cuptorul preincalzit la temperatura medie pana se rumenesc frumos.

 

 

TIPS-URI

1

briosele se pot unge si cu lapte caldut

2

se poate presara peste briose diferite seminte

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose "Japoneze"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brânzoaice sărate - Rețeta savuroasă dobrogeană

ieri la 10:50

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

pe 22.01 la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

pe 22.01 la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chifle cu lapte si seminte asortate