Briose negrese

de Oana in Prajituri, 25 Sep 2011 | 7920 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2,5 pahare cu zahar
  • 3/4 pahar cu lapte
  • 4 linguri cacao
  • 300 g unt
  • 2 pahare cu faina
  • un plic praf de copt
  • 4 oua
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose negrese:

Intr-o cratita de inox incapatoare se amesteca zaharul, cacao, laptele si untul. Folositi un pahar mai mare, cu acelasi pahar se masoara toate ingredientele. Cratita se pune pe foc mic, amestecand in continuu, pana se topeste zaharul si untul si incepe sa fiarba cu basici. Se opreste focul si se pastreaza 3/4 pahar cu glazura. Craticioara se lasa la racit (cel mai bine in apa rece, se raceste mai repede). Faina si praful de copt se amesteca si apoi se toarna treptat in craticioara cu glazura de ciocolata, amestecand cu mixerul la viteza mica, pana se incorporeaza bine. Apoi se adauga cate un ou, amestecand dupa fiecare. Oul se sparge separat, intr-un castronel, sa nu aveti surprize :) apoi se amesteca in compozitia de negresa.

Se incalzeste cuptorul. Se pregateste tava de briose si se tapeteaza cu hartiute speciale de briose. Se umplu formele cu aluat. Din aceasta compozitie ies 20 de briose. Se poate face prajitura si in tava de aragaz.

Se pune tava in cuptor, la foc mic si se lasa pana briosele sunt umflate si trec testul scobitorii.

Se scot apoi pe un platou si se glazureaza cu crema oprita, apoi se presara cu bombonele colorate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose negrese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

mihaelar63 1

03.10.2011, 00:01

Stefan e mai dulce ca briosele
Fiecare munceste cum poate in casa

Lau 1

03.10.2011, 09:36

ce dragalas e micutul

Bya Ralu 1

18.12.2013, 00:48

ce faine sunt

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cozonac Treccia Russa