Este o reteta de post...negresa e prajitura ce o fac cel mai des in post..acum am vrut sa fac mai altcumva si cum am vazut la Ianculubita negresa ei cu gem am zis sa incerc si eu..niciodata nu mai facusem pana acum cu gem...vi le recomand,sunt foarte gustoase!!!
Punem intr-un bol apa minerala cu zaharul.
invartim cu un tel pana ce zaharul se topeste.
apoi adaugam uleiul,esenta si gemul.
amestecam bine de tot.
apoi punem coaja de portocala,praful de copt si faina treptat.
la urma adaugam si cacaua si o incorporam bine.
ungem tava de briose cu margarina.
le umplem pe 3 sferturi cu compozitie.
deasupra punem miez de nuca tocat.
dam tava in cuptorul incins,pana ce briosele sunt coapte.
apoi le scoatem si le lasam sa se raceasca.
preparam glazura cu 2 linguri apa rece,apoi ungem briosele cu ea .
presaram nuca de cocos deasupra.