Briose Sharon

de ianculubita in Prajituri, 16 Ian 2014 | 3297 vizualizari

 

Sharon este o regiune din Israel,iar fructul sharon sau kaki(in Italia) sau persimon(in Franta),este un fruct tropical,cultivat in cele mai variate regiuni ale lumii;fructul nu se poate manca decat daca este foarte copt si moale;se taie in doua ca pe rosie,in mijloc are 2seminte mici iar pulpa se mananca cu lingurita;sunt foarte gustoase dar si sanatoase mai ales pentru bolnavii de inima si tensiune

 

INGREDIENTE

  • 2 fructe kaki
  • 40 g unt moale
  • 100 g zahar
  • 1 ou
  • 100 ml lapte
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 3 linguri faina
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 40 g alune de padure macinate
  • 1 lingura zeama de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose Sharon:

Facem o crema fina din unt si zahar, adaugam galbenusul si mixam bine. Intr-un bol punem pulpa de la fructe pasata cu blenderul, adaugam laptele, incorporam la crema de unt apoi faina amestecata cu praful de copt si scortisoara, la sfarsit alunele apoi albusul batut cu un praf de sare si zeama de lamaie. Amestecam usor cu o lingura, umplem formele de briose si le tinem la cuptor 30 minute. Dupa ce s-au racit le pudram cu zahar si se servesc.

Au un gust deosebit!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose Sharon" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose cu mac