Briose umplute cu budinca de ciocolata

de Lau in Prajituri, 7 Mar 2011 | 4985 vizualizari

 

reteta o am de aici cu mici modificari

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 100g zagar
  • 50g unt
  • 125g smantana
  • un praf de sare
  • 1 praf de copt
  • coaja rasa de lamaie
  • esenta de portocale
  • 150g faina
  • budinca:
  • 1 plic budinca de ciocolata
  • 400ml lapte
  • 3 linguri zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose umplute cu budinca de ciocolata:

Aluatul:

Se topeste untul si se lasa la racit. Se separa ouale, se bate albusul cu zaharul spuma, se adauga galbenusurile frecate cu un praf de sare, untul topit, smantana, coaja de lamaie si esenta, se amesteca bine, iar la final se adauga faina amestecata cu praful de copt.

Crema:

Se pregateste budinca conform instructiunilor de pe plic, singura diferenta e ca punem mai putin lapte.

Se aseaza hartiutele in forma de briose, se pune cu posul un strat de aluat apoi se aseaza in mijloc o lingura de budinca si se acopera cu un alt strat de aluat.

Se da la cuptor 15 minute. Dupa ce se racesc se pot decora cu ciocolata sau cu frisca, cum am decorat eu.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose umplute cu budinca de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Brioșe de post cu rahat și glazură de lămâie