Broscuta placinta

de raluxas in Dulciuri, 13 Noi 2010 | 3557 vizualizari

 

Este placinta clasica cu branza si stafide, dar cu alt aspect, atragandu-i ( spun eu ) chiar si pe cei mofturosi

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 1Lg ulei masline
  • 240 ml apa/lapte (eu pun lapte)
  • 1 lg sare
  • 480 g faina
  • 1lg drojdie uscata sau 1/2 cubulet drojdie

Umplutura:-

  •  300 g branza proaspata de vaca
  •  3 oua
  •  cateva stafide
  •  zahar
  •  coaja de lamaie /portocala
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Broscuta placinta:

Se framanta aluatul pana nu se mai lipeste de maini si se lasa la crescut, sau se pun toate ingredientele la masina de facut paine pe programul de framantare si crestere.
Se imparte aluatul in bile cat sa incapa in palma si tot atatea bile mici cam cat o nuca.
Bilele mari vor fi corpul broscutei.
Acestea se intind si in centru se pune umplutura , apoi se strange aluatul, rezultand o bila plina cu aluat.
Bilele mici se vor intinde si decupa cu un capac astfel incat sa dea aspectul de carapace, apoi se aplica peste fiecare bila mare.
Capul si piciorusele se fac separat din aluatul ramas la decupare: capul din putin aluat caruia in dam forma sferica si il prindem de corpul broscutei, iar picioarele si codita din aluat rulat intre degete , cam de 2 cm si, la fel, se prind sub corpul broscutei.
Se aseaza pe o tava care are hartie de copt si se introduc la cupotor. Sunt gata cand au crescut si au facut crusta aurie.
Este o placinta aspectuoasa care ii va determina si pe cei mici sa manance ! 

TIPS-URI

1

indicat este sa se puna hartie de cot in tava, nu sa se unga tava cu unt /margarina

Daca ti-a placut reteta noastra "Broscuta placinta" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu rubarba