O prajitura ce poate fi considerata si inghetata. E un deliciu pentru cei ce apreciaza cu adevarat ciocolata. Si pentru ca azi e ziua Irinei si pentru stiu ca si ea o iubeste la fel de mult ca si mine, i-o dedic cu drag. La multi ani!
Ciocolata se topeste impreuna cu untul. Se adauga zaharul si coniacul, amestecand bine, pana se topeste zaharul. Se lasa sa se raceasca, apoi se incorporeaza oul si se toarna compozitia in tava (20/30cm) tapetata cu hartie de copt.
Hartia trebuie sa depasesca marginile tavii cu cativa centimetri.
Smantana se infierbanta pe foc, se adauga ciocolata, amestecand pana se topeste, apoi nucile, vanilia si se amesteca bine. Se bat ouale cu zaharul timp de 5-6 minute la viteza mare a mixerului, pana compozitia devine spumoasa. Se incorporeaza cu atentie compozitia de oua in cea de ciocolata.
Se toarna cu atentie compozitia in forma, fara sa se deranjeze primul strat.
Se pune tava in cuptorul incins in prealabil la foc mediu, pentru 35-40 de minute, pana suprafata prajiturii devine lucioasa si cu gaurele.
Dupa ce prajitura este gata, se lasa pana la racirea completa, apoi se baga pentru 2-6 ore (cel mai bine pentru o noapte) la congelator.
Cu ajutorul marginilor hartiei de copt, se scoate prajitura din forma, se rastoarna pe o suprafata dreapta, apoi se portioneaza cu un cutit ascutit in patratele mici.
Se pastreaza la congelator, intr-un vas inchis ermetic.