Bucataras TV: reteta de Millefeuille din carne de porc umplută cu ruccola

de Bucataras in Porc, 3 Dec 2013 | 2697 vizualizari

 

Millefeuille te duce în general cu gândul la un desert fin. Însă rețeta există și în varianta sărată, la fel de deosită. Chef Roberto pregătește un millefeuille din carne de porc și legume.

 

INGREDIENTE

  •  jumătate de ardei gras roșu
  • jumătate de ardei galben
  • ceapă verde
  • măsline negre
  • busuioc și arpagic
  • ruccola
  • carne de porc
  • ouă
  • parmezan
  • pesmet
  • lămâie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bucataras TV: reteta de Millefeuille din carne de porc umplută cu ruccola:

Millefeuille te duce în general cu gândul la un desert fin. Însă rețeta există și în varianta sărată, la fel de deosită. Chef Roberto pregătește un millefeuille din carne de porc și legume.
Se taie mărunt pătrunjelul. Dacă vreți să îl tocați la robotul de bucătărie, se adaugă un cub de gheață și puțină apă rece. Acest lucru ajută la tăierea pătrunjelului în mod egal.
 
Pătrunjelul tocat se pune peste pesmet. Se taie carnea în doua bucăți, i se dă o formă rotundă din care se taie medalioane. Apoi se bat aceste medalioane cu ciocanul de șnițele. Se toacă rucola și măslinele. Se toacă și busuiocul si arpagicul. Se pune puțin ulei de măsline într-o tigaie. Când se încinge, se pun măslinele la călit. Apoi se adaugă ruccola și busuioc, se ia tigaia de pe foc, se adaugă sare, coajă de lămâie, se amestecă.
 
Se taie ceapa pe lungime, în formă de bețișoare. Apoi se fac spaghete din ceapă verde. Apoi se curăță jumătățile de ardei de partea albă a miezului. Apoi se taie ardeii sub formă de fideluțe fine. Parmezanul se toacă marunt. Se pun ouăle într-un bol și se bat cu o furculiță. Se adaugă parmezanul peste măsline și se amestecă. Acest amestec se pune peste un medalion de carne. Se acoperă cu altul , iar un strat de umplutură, iar un medalion. În total sunt patru straturi de carne. Apoi se taie în două. Una dintre jumătăți sunt clădite una peste alta, iar apoi se înfinge o scobitoare în mijloc pentru a le ține împreună. Medalioanele se trec prin ou, apoi prin pesmetul amestecat cu condimente. Se scoate scobitorile. Se pune ulei într-o tigaie, se trec medalioanele prin acest ulei, iar apoi tigaia se da la cuptor la 195 de grade, timp de 9 minute. Într-o tigaie se pune ulei la încins, iar când e fierbinte, se pune ceapa, apoi ardeii. Se adaugă sare și se amestecă. Se adaugă vin alb. Se adaugă și puțin busuioc proaspăt și se ia de pe foc. Se taie o bucățică de rosie fideluțe, se taie și câteva fire de arpagic și se amestecă.
 
Pe o farfurie se pune un inel de metal. In el se pun legumele. Se scoate inelul și deasupra legumelor se pune medalionul de porc. Se decorează cu roșii si arpagic, câteva picături oțet balsamic, puțin ulei și piper proaspăt macinat. Poftă bună!

  

Daca ti-a placut reteta noastra "Bucataras TV: reteta de Millefeuille din carne de porc umplută cu ruccola" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Sarmale- reteta video