Bucatele de pui cu sos de muștar

de Panacris in Pui, 5 Iun 2020 | 3137 vizualizari

 

Un fel principal tare sățios, pe gustul Zmeișorilor! Spor și poftă bună! 😉

 

INGREDIENTE

  • Piept de pui cca. 1000 g,
  • Ceapă verde 3 bucăți,
  • Ardei verde 1 bucată,
  • Ardei kapia 1 bucată,
  • Ulei cca. 3 linguri,
  • Apă cca. 400 ml,
  • Vin alb demisec cca. 300 ml,
  • Sare de mare 1 lingură,
  • Piper proaspăt măcinat 1 linguriță.
  • Boia de ardei dulce 1 lingură,
  • Usturoi pudră 1 lingură,
  • Muștar pudră 2 linguri.

Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bucatele de pui cu sos de muștar:

Ceapa verde și ardeii se curăță, spală și se toacă grosier.

Într-un vas încăpător, gen cratiță se adaugă uleiul, apoi vegetalele, 200 ml apă rece și se lasă la călit la foc mediu semiacoperit, cca. 10 minute, până ce vegetalele ajung translucide.

Între timp pieptul de pui se fasonează și taie bucățele, ce se adaugă apoi la amestecul de mai sus, lăsându-se la gătit cca. 10 minute la foc iute, neacoperit, amestecându-se la nevoie.

Apoi se asezonează de sare, piper, boia, usturoi, pudra de muștar și vin, se mai lasă la gătit cca. 15 minute semiacoperit, la foc mediu.

Spor și poftă bună! ;)

 

 

TIPS-URI

1

Ca și garnitură puteți opta pentru piure, orez, cartofi fierți, legume sau chiar paste! ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Bucatele de pui cu sos de muștar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura de pui