Budinca betiva

de Mama_Lizica in Prajituri, 15 Feb 2010 | 8296 vizualizari

 

Multumesc Iuliei pentru ca mi-a fost colega de apartament si pentru aceasta reteta care a facut anii studentiei mai dulci.

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 6 linguri gris
  • 4 linguri zahar
  • 2 cuburi ciocolata fara crema
  • 2 linguri ulei
  • 1.5 l lapte
  • 1 esenta sau un baton de vanilie

 

Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca betiva:

Separi ouale si procedezi ca pentru blatul de tort: bati albusurile, adaugand zaharul, apoi galbenusurile, unul cate unul, uleiul, in fir subtire si, in loc de faina, grisul.

Adaugi ciocolata rasa si amesteci usor prin rasturnare. Pui intr-o cratita mai inalta, tapetata cu faina. Dai la cuptorul incins. Dupa vreo 10 minute, verifici: daca a inceput sa prinda forma si nu mai e lichid, torni cu polonicul, incet, 1 l lapte fierbinte (musai!). O sa se dezumfle putin, dar nu e bai.

Dai iar la cuptor, dupa 5-10 minute pui si restul de lapte si lasi la cuptorul stins pana se raceste. O dai la frigider apoi. Se serveste in castronele, cu lapte din plin.

TIPS-URI

1

In loc de ciocolata poti pune stafide inmuiate in rom, bucatele de rahat sau fructe confiate.

2

E betiva pentru ca e imbatata cu lapte; si eu m-am intrebat prima oara unde e alcoolul in toata reteta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca betiva" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă de dovlecei cu cremă de brânză și șuncă - Aperitivul gustos de vară

ieri la 09:49

Tartă Caprese - Simplă, rapidă și gustoasă

pe 14.07 la 10:06

Ruladă de clătite cu Nutella și zmeură - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 12.07 la 08:02

Hotdog pizza - Cea mai savuroasă combinație de fast food la tine acasă

pe 12.07 la 07:33

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu lamaie