Budincă de brânză dulce și gris

de Panacris in Dulciuri, 14 Oct 2013 | 5736 vizualizari

 

Cam așa s-ar traduce KasseKuchen;) O prăjitură ce e mai gustoasă a doua zi ;) Pozele sunt cam urâțele, dar nu puteam să ratez postarea ;)

 

INGREDIENTE

  • brânză de vaci 250 g,
  • mascarpone 500 g,
  • ouă 3 bucăți,
  • zahăr vanilinat 2 plicuri,
  • zahăr tos 100 g,
  • coajă de lămâie zaharisită,
  • griș 30 g,
  • stafide 100 g,
  • afinată cca. 25 ml,
  • esență de rom 1/2 fiolă
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budincă de brânză dulce și gris:

Gălbenușurile se amestecă cu zahărul tos, zahărul vanilinat, coaja de lămâie zaharisită, brânza de vaci, brânza mascarpone și grișul, până ce se omogenizează toate ingredientele. Stafidele se pun la înmuiat, între timp, în puțină afinată amestecată cu esență de rom. Albușurile se bat energic cu un praf de sare și se adaugă la amestecul de brânză, amestecându-se încet până ce se încorporează.  Spre final se adaugă stafidele stoarse de zeamă, amestecându-se ușor pâna ce se înglobează în aluat.

Budinca obținută se toarnă într-o formă tapetată cu foaie de copt și se coace, în cuptorul preîncins cca. 40 de minute la 200 grade. După ce trece testul scobitorii, se scoate din cuptor, se lasă să se răceasă, apoi se pudrează cu zahăr praf.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Budincă de brânză dulce și gris" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

ieri la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Budincă de brânză