ar mai fi o portie de mancare pentru mofturosii care nu papa carne... Cine doreste?
Jumatate din cartofi ii spalam cu un burete curat sub jet de apa rece si ii punem la fiert in coaja.
Cealata jumatate din cantitatea de cartofi se curata de coaja, se taie betigase (pai) si se prajesc la foc iute in baie de ulei. Cartofii prajiti se scot pe servetele absorbante de bucatarie pentru a scapa de excesul de ulei.
Dupa ce fierb cartofii, se curata de coaja si se taie rondele. Se lasa la racit.
Preincalzim cuptorul la 200 grade.
Ungem o forma de yena cu margarina Rama, o tapetam cu pesmet si asezam un strat de cartofi fierti.
Presaram un strat de telemea rasa, asezam apoi cartofii prajiti peste branza telemea, continuam cu un strat de rondele de branza de burduf, acoperim cu ultimul strat de cartofi fierti.
Mixam cele 4 oua cu sare si piper dupa gust, turnam amestecul peste cartofii din forma, mai presaram putina telemea rasa si dam apoi budinca la cuptor pentru 35-40 minute la 175 grade.
Scoatem budinca din cuptor, portionam si servim cu parmezan ras de la Delaco.
Pofta buna!
1
e foarte buna calda dar si rece se poate servi