Budinca de cartofi cu somon afumat

de RuxyRux in Somon, 8 Apr 2013 | 11761 vizualizari

 

Simpla si delicioasa pentru iubitorii somonului afumat! :)

 

INGREDIENTE

  • 1 cartof mare
  • 70 gr somon afumat
  • 1 legatura de usturoi verde
  • 1 catel mare de usturoi tocat
  • 70 gr unt
  • 1 lingura de ulei de masline extravirgin
  • un praf de busuioc
  • un praf de rozmarin
  • 1 praf de oregano
  • sare
  • piper dupa gust
  • 2 oua
  • 70 gr smantana
  • o mana cascaval razuit
  • parmezan( dupa dorinta)
  • busuioc pentru decor pudra sau verde
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de cartofi cu somon afumat:

Se fierbe cartoful intreg( curatat), aproape complet. Se lasa la racit si se da pe razatoare.

Ungem cu unt o minitavita ceramica.

Intr-o cratita incingem uleiul si untul( 50 gr), apoi adaugam usturoiul tocat, usturoiul verde si somonul afumat, punem condimentele si sarea dupa gust.. Tinem pe foc cinci minute amestecand din cand in cand.

Punem in tavita cartoful, presaram bucatele de unt din loc in loc( 30 gr). Adaugam somonul afumat si usturoiul din craticioara.

Batem oul cu smantana, un praf de sare  si turnam deasupra. Dam la cuptor pentru 15 minute la 200 de grade, scoatem apoi si presaram  cascavalul si parmezanul si mai lasam inca 10 sau 12 minute sa se topeasca frumos si gustos.

Scoatem si presaram busuioc si daca avem decoram cu busuioc proaspat.

Delicios!

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de cartofi cu somon afumat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tagliatelle cu somon si spanac