Budinca de ciocolata la cuptor

de xana in Prajituri, 17 Aug 2013 | 4498 vizualizari

 

Nu am crezut niciodata ca dintr-o greseala va iesi ceva atat de bun! V-o recomand cu drag!

 

INGREDIENTE

  • 150 gr ciocolata neagra
  • 1 lingura cacao neagra
  • 150 gr crema de branza
  • 150 gr zahar tos
  • 50 gr zahar pudra
  • 4 albusuri
  • 200 ml frisca lichida
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 1 lingurita esenta vanilie
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 linguri faina de grau
  • 50 ml cafea neindulcita
  • 1 praf sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de ciocolata la cuptor:

Albusurile si sarea se bat cu mixerul pana devin o spuma tare. Zaharul tos il punem pe foc cu 100 ml de apa pana se formeaza un sirop(pana face spuma), apoi il turnam putin cate putin peste albusuri, fara a ne opri din mixat.

Frisca se pune si ea pe foc pana da in clocot, apoi ii adaugam ciocolata si cacaua, lasam deoparte 1 minut sau 2 si amestecam bine pana cand cacaua se incorporeaza si ciocolata se topeste. Lasam 5 minute la racit si adaugam crema de branza, zaharul pudra, vanilia, romul, faina si praful de copt.

Incorporam albusurile in ciocolata, prima data jumatate din cantitatea de albusuri si amestecam energic sa se omogenizeze bine, apoi restul il amestecam mai usor ca sa nu pierdem tot aerul din albusuri.

Compozitia se pune in tava mai adanca si turnam deasupra cafeaua, sa acoperim cat de cat toata suprafata(sa nu ramana mai multa intr-un singur loc).

Se da la cuptorul preincalzit la 180ºC pentru cca 30 de minute(sau pana cand, la introducerea unei scobitori aceasta va iesi cu firimituri umede si nu compozitie lichida).

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de ciocolata la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Briose cu ciocolata