Budinca de orez

de MyCookingLife in Prajituri, 7 Mar 2012 | 5507 vizualizari

 

Este un desert consistent, potrivit pentru gustarea de dupa-amiaza! Iar aroma de cuisoare este grozava!

 

INGREDIENTE

  • 1 l lapte
  • 1 cana orez
  • 600 g branza dulce
  • 8 linguri zahar
  • 4 oua
  • 1 fiola esenta vanilie
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1/2 lingurita nucsoara rasa
  • zahar pudra si nucsoara rasa pentru pudrat
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de orez:

Se pune laptele cu sarea la fiert. Cand incepe sa fiarba laptele, se pune orezul spalat si scurs. Spre sfarsit, se adauga jumatate din cantitatea de zahar. Cand se raceste, se adauga galbenusurile, restul de zahar, vanilia, coaja de lamaie, nucsoara si apoi, branza. Se adauga albusurile batute spuma cu un praf de sare.

Se unge tava cu unt si se tapeteaza cu pesmet. Se baga la cuptor pana se rumeneste, cam 1h10′-1h20′.

Cand se raceste, se portioneaza si se pudreaza cu zahar pudra si nucsoara rasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de orez" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

MyCookingLife 1

10.03.2012, 01:19

E si foarte simplu de preparat! Multumesc!

mamaieelena 1

12.03.2012, 14:12

imi place

simo_brkic 1

12.03.2012, 14:26

yam yam yam o sa o fac si eu ca e rapida bravooo

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

ieri la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Budinca de orez la cuptor cu sos de zmeura