Buna. Mi-am facut curaj si m-am decis: este timpul sa postez prima mea reteta. Inca nu ma pot ordona sa fac si poze in timp ce gatesc ( sunt cam dezordonata in bucatarie) asa ca, sper sa se preteze pozele pe care le-am facut. Mai jos va prezint o reteta pe care astazi am facut-o pentru prima data. Eu sunt tot timpul la dieta, deci nu am mancat, dar iubitul meu a spus ca este delicioasa.
Se pune la fiert orezul cu laptele ( la fel cum se face si orezul cu lapte clasic). Dupa 10 minute se adauga pliculetul de zahar vanilat si coaja rasa de lamaie. Se lasat sa fiarba pana cand orezul a fiert si a incorporat tot laptele.
In paralel, se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se bat cu jumatate din cantitatea de zahar ( 2 linguri) pana se formeaza o crema. Albusurile se bat spuma tare cu celelalte 2 linguri de zahar.
Cand s-a fiert orezul, se da la o parte de pe foc si se racoreste cateva minute. Galbenusurile si albusurile se incorporeaza, pe rand, in orez amestecand cu grija sa se formeze o budinca uniforma. Budinca astfel creata se pune in tava de cuptor tapetata cu unt si pesmet. Pe deasupra se pun visine din dulceata sau scortisoara.
Se coace 25 min la 180 grade si alte 10 min la 150 grade.
Budinca se scoate din cuptor si se portioneaza dupa preferinta. Se serveste pudrata cu zahar pudra sau cu cateva lingurite de dulceata.
1
asigurati-va ca orezul este fiert bine inainte de a-l lua de pe foc, altfel budinca va fi sfaramacioasa, nu se va lega cum trebuie.