Budinca din creier

de adnas54 in Aperitive / Garnituri, 30 Mar 2010 | 14299 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 gr creier de porc sau vitel,
  • 3 oua mari,
  • 1 ceapa, 80 g unt,
  • 150 g franzela fara coaja,
  • 300 ml lapte,
  • 100 g branza telemea
  • 200 ml smantana,
  • 150 gr. cascaval (parmazan)
  • 50 g faina,
  • un varf de lingurita piper,
  • 1 ligura marar taiat marunt,
  • sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca din creier:

De obicei fac acest fel, cand pregatesc creier pane, si atunci imi raman o gramada de bucatele mici de creier. Acesta se fierbe in apa cu sare, se spumeaza, apoi se stecoara si se da la rece.
Ceapa taiata marunt se caleste in unt si putina apa pana se aureste. Franzela taiata in felii se inmoaie in laptele rece, pana cand il absoarbe in intregime.
Cu o furculita se zdrobeste creierul impreuna cu franzela nestoarsa, se adauga ceapa, branza telemea rasa fin, nedesarata, smantana, galbenusurile, mararul, faina, piperul, sarea si se amesteca bine. Albusurile se bat spuma, se adauga amestecand usor cu telul, prin rasturnare.
Apoi se rastoarna intr-o tava.bine unsa cu margarina solida si tapetata cu pesmet. Se poate pune si intr-o forma de chec. Se rade cascavalul deasupra, dupa care se da la cuptor.
Budinca se coace intr-o tava cu apa fierbinte circa o ora, in cuptorul bine incins. Dupa 30 minute, daca budinca se rumeneste prea tare, se reduce focul sau se acopera tava. Budinca se poate servi fierbinte sau rece.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca din creier" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

pe 25.11 la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]